Novosti Objavljeno

Više od 1000 djece svih dobnih skupina sudjelovalo je na STEM tjednu „Let's STEM together“ u sklopu projekta STEM COUNTY, održanom u Gradskoj knjižnici Zadar

„Let's STEM together“, slogan je STEM tjedna koji je održan od 12.-16. veljače 2024. godine u novootvorenom Odjelu za mlade Gradske knjižnice Zadar.

Proteklog je tjedna tako održano ukupno oko 95 zanimljivih radionica i edukativnih programa, a koncept radionica koji je bio prilagođen svim dobnim skupinama djece, pokazao se jako dobrim! Svi prisutni su iskazali veliki interes, a neki od njih koji su došli na samo jednu radionicu, ostali bi na koncu cijeli dan.

Gradska knjižnica Zadar se pokazala kao idealna lokacija za organizaciju ovakvog događanja; što zbog svog interaktivnog i multifunkcionalnog prostora, što zbog odlične podrške za vrijeme trajanja STEM tjedna. 

- "Bila sam na brojnim manifestacijama u Hrvatskoj i svijetu, ali sad s pravom mogu reći da s ovim prostorom, organizacijom, znanjem i umijećem ne zaostajemo ni za kim! Ovo je jedna nova razina i uspostavljanje novih obrazovnih standarda, inovativne pedagoške metode, upotrebe tehnologije i nove okoline za učenje. Obrazovni sustavi se mogu nadograđivati i unaprjeđivati ako postoji sinergija i suradnja između obrazovne politike, akademske zajednice i učitelja. I zato sve pohvale!" – poručila je profesorica Anita Raljević Špralja iz Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, koja već 24 godine radi u školi. 

Projekt STEM County se financira u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva" koji čini dio Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i kraljevine Norveške, a provodi se u razdoblju od 15. srpnja 2022. do 14. travnja 2024. godine.

 

Više informacija o financijskom mehanizmu: https://eeagrants.hr

Više informacija o programu: https://eeagrants.hr/programi/lokalni-razvoj-i-smanjenje-siromastva/