Novosti Objavljeno

U POLIGNANO A MARE ODRŽAN KICK-OFF SASTANAK PROJEKTA SOCRAT

U Polignano a Mare u Italiji, 20. i 21. lipnja 2024. godine je održan dvodnevni sastanak u prostorijama Zaklade Pino Pascali, Muzej suvremene umjetnosti u sklopu projekta SOCRAT– Socializing Craft & contemporary Art for sustainable Tourismsufinanciranog iz Programa Interreg Italija-Hrvatska. Nositelj projekta je Zaklade Pino Pascali, Muzej suvremene umjetnosti, a ustanova INOVAcija je projektni partner.

Sastanku su nazočili nositelj projekta i projektni partneri: Zaklade Pino Pascali, Muzej suvremene umjetnosti, Nacionalna konfederacija obrtničkog sektora, malih i srednjih poduzeća Bari, Regija Veneto, Zavod za zapošljavanje regije Veneto, Istarska Županija, Turistička zajednica Kvarnera, Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija i Sveučilište u Zadru.

Na sastanku su održane prezentacije projektnih partnera o općim smjernicama i implementaciji programa Interreg Italija – Hrvatska 2021 – 2027, prezentacije radnih paketa, aktivnosti i ciljeva projekta. U fokus su stavljene aktivnosti i ciljevi komunikacije nakon čega je održana rasprava.

 

Projekt ima za cilj promicanje održivog razvoja turizma i osnaživanje zajednice na talijanskoj i hrvatskoj obali Jadrana mobiliziranjem turističkih tokova temeljenih na suvremenoj umjetnosti, obrtu, kreativnim i kulturnim industrijama te civilnom društvu. Projekt nastoji odgovoriti na zajedničke teritorijalne izazove kao što su pretjerano oslanjanje na sezonske turističke tokove, nedovoljna suradnja između umjetnika i lokalnih vlasti te autentičnost turističke ponude.

Provedba projekta SOCRAT započela je 01. ožujka 2024. godine, a predviđeno trajanje projekta je 30 mjeseci, odnosno do 31. kolovoza 2026. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi  2.344.660,20 eura.