Novosti Objavljeno

STEM tjedan „Let's STEM together“ započeo je Uvodnom konferencijom i panel raspravom na temu Aktivnog građanstva i brojnim radionicama.

U ponedjeljak, 12.02.2024., u Odjelu za mlade Gradske knjižnice Zadar, održana je Uvodna konferencija projekta „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama u Zadarskoj županiji – STEM COUNTY“.

Voditeljica projekta, gđa. Ivana Guglielmini, predstavila je detaljan program koji se sastoji od preko 30 zanimljivih radionica i 15-tak prezentacija. Svi subjekti koji su pozvani da se uključe u STEM tjedan rado su se odazvali, što se može i vidjeti iz popunjenosti samih radionica za koje se traži „mjesto više“. Sve prisutne je pozdravila i Doroteja Kamber-Kontić te gradonačelnik Branko Dukić. 

Predstavnik Muzeja Vitenfabrikken iz Norveške, g. John Arne Frafjord obratio nam se putem videa gdje su svi prisutni mogli vidjeti na koji način je spomenuti muzej sudjelovao u projektu te na koji način su sprovedeni primjeri dobre prakse između učitelja iz Hrvatske i Norveške.

Drugog dana STEM tjedna, u utorak, 13.02., održana je panel rasprava na temu Aktivnog građanstva, na kojoj je predstavljen Priručnik aktivnog građanstva kojeg su izradili Anita Šimac, OŠ Petra Preradovića; Renata Cvetkoski, OŠ P. Preradovića; Dinko Marin, OŠ Bartula Kašića; Anita Mustać, OŠ Šime Budinića; Anita Nikić, OŠ Krune Krstića; Božica Oštarić Veršić, OŠ Jurja Dalmatinca Pag; Kristina Nevjestić, OŠ Biograd; Lovre Lovrinov, OŠ Šimuna Kožićića Benje i Valerija Šinko, Sveučilište u Zadru.

Projekt STEM County se financira u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva" koji čini dio Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i kraljevine Norveške.