Novosti Objavljeno

SpinIT DOGAĐAJ U ZAGREBU - PROMOCIJA PODUZETNIŠTVA, TEHNOLOGIJA I INOVACIJA KROZ MEĐUNARODNA PARTNERSTVA

 U sklopu projekta SpinIT (Boosting Smart Specialization and Encouraging Spin-offs in IT across Danube Region), u Zagrebu su održane trodnevne radionice, edukacije, paneli, konferencija i predavanja koji se fokusiraju na IT, Industriju 4.0 i ICT međusektorsku suradnju, u razdoblju od 21. ožujka do 23. ožujka 2024. godine. U projektu SpinIT, koji se sufinancira iz programa transnacionalne suradnje Interreg Dunav 2021-2027, Ustanova INOVAcija je projektni partner.

 Cilj trodnevnog programa bio je partnerima u projektu pružiti detaljan uvid u nove trendove i vještine u IT-u (Edtech, AR/VR, AI), Industriji 4.0 i međusektorskoj suradnji IT-a s drugim sektorima (menadžment, poduzetništvo, inovativne vještine i dr.). Događaj je također za cilj imao potaknuti regionalno okruženje na suradnju i sinergiju kako bi se odgovorilo na nove i napredne izazove, potaknulo stvaranje temelja za zajedničke akcijske planove i pilot aktivnosti kao i različite mogućnosti u IT sektoru i Industriji 4.0.

U petak, 22.ožujka 2024. godine u Hotelu Academia u Zagrebu, održao se i INVENTO Summit pod sloganom The power of Intelligence. Sudjelovalo je 15 stručnjaka iz Chicaga i 200+ profesionalaca iz Hrvatske, Slovenije, S. Makedonije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine u području deep-techa, urbane mobilnosti, razvoja poslovanja i ulaganja. Fokus summita stavlja se na tri ključna aspekta inteligencije u kontekstu suvremenog poslovanja i tehnoloških inovacija; umjetnu inteligenciju, pamet u djelovanju te mrežu kontakata. Projekt SpinIT bio je ujedno i sponzor ovog događaja.

Cilj projekta SpinIT je smanjenje teritorijalnih razlika, poticanje inovacija i regionalnog razvoja u dunavskoj regiji s fokusom na IT, Industriju 4.0 i ICT međusektorsku suradnju. Provedba projekta SpinIT započela je 1. siječnja 2024. godine i odvijati će se do 30. lipnja 2026. godine, odnosno 30 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.419.000,00 eura.

Više informacija o projektu dostupno je na slijedećem linku: https://www.facebook.com/spinitproject?locale=hr_HR