Novosti Objavljeno

PROJEKT IN4BLUE

PROJEKT IN4BLUE

O projektu:

Program: Program prekogranične suradnje Italija - Hrvatska 2021-2027

 

Nositelj: Istarska razvojna agencija - IDA d.o.o.

 

Partneri:

Friuli Venezia Giulia Autonomus Region

 

IRI Centar d.o.o.

Tecnopolis Science and Technology Park

Institution for development of competences, innovation and specialization of Zadar County

Venetian Cluster

Vrijeme provedbe: 1. ožujka 2024. - 31. kolovoza 2026.

 

Ukupna vrijednost projekta:  1.390.779,00 eura

 

Intenzitet potpore: 80% sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, programa prekogranične suradnje Italija - Hrvatska

 

Opći cilj projekta:

 

IN4BLUE ima za cilj izgradnju prekogranične sustavne mreže potpore ključnih razvojnih dionika za jačanje vještina i kapaciteta lokalnih aktera kako bi postali dio aktivnosti digitalne i zelene tranzicije, omogućujući pozitivnu sinergiju učinka na zapošljavanje, inovativnost, otpornost i održivu konkurentnost unutar Jadranske regije.

 

Projekt IN4BLUE unapređuje poduzetničke, digitalne i zelene kapacitete CCI-ja, malih i srednjih poduzeća u lancu vrijednosti plave ekonomije i drugih društvenih aktera za poticanje inovacija i zajedničkog stvaranja održivijih proizvoda/usluga te integrira društvene aktere u inovacijski proces.

Projekt se nadograđuje na postojeću infrastrukturu za poslovnu podršku i organizacijske kapacitete projektnih partnera za isporuku prekograničnog programa inkubacije za digitalnu i zelenu tranziciju obalnog turizma i pomorskog prometa koji je relevantan za obje zemlje.

 

Specifični ciljevi projekta:

 

SO 1.1 Provedeni poslovni inkubatori s društvenim utjecajem (Social Business incubator) za inovativne IN4BLUE mehanizme suradnje koji ciljaju na mikro i mala poduzeća iz područja kreativne industrije, sektora plavog gospodarstva, obalnog turizma te pomorskog prometa za razvoj vještina za zelenu tranziciju.

 

SO 2.1 Ojačati kapacitete malih i srednjih poduzeća unutar IN4BLUE mreže za poticanje inovacija u odabranim sektorima plavog gospodarstva kao što su obalni turizam i pomorski promet kroz proces međusobnog učenja i praktično iskustvo (projekti učenja kroz rad).

 

SO 3.1 Osigurati znanje i stvoriti stabilno i održivo poslovno okruženje za različite aktere u području inovacija s ciljem povećanja kapaciteta za inovacije u području zelene i digitalne tranzicije u sektoru plave ekonomije. 

 

 

Više informacija o programu: 

 

https://www.italy-croatia.eu/