Novosti Objavljeno

Pogledajte naš prvi newsletter#1 u sklopu projekta PODUZMI

Od 01.06.2022. započela je provedba projekta ‘PODUZMI’ financiranog u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“ koji čini dio financijskih mehanizama EGP-a i Kraljevine Norveške.

 

Ukupna vrijednost projekta je 198.923,57 EUR (1.502.569,18 HRK). Intenzitet potpore iznosi 100% (donatorska sredstva 85% te 15% sredstva državnog proračuna Republike Hrvatske).

Projekt PODUZMI ima za cilj razraditi model podučavanja baziran na podizanju kreativnosti i poduzetničkog razmišljanja u kontekstu ruralne zajednice i u cilju održivog korištenja lokalnih resursa u poduzetničke svrhe.

Ruralna područja imaju veće izazove od gradskih centara u vezi s obrazovnim razvojem zbog socioekonomskih i institucionalnih struktura. Projekt će potaknuti kreativnost, svijest o poduzetništvu i dugoročno stvoriti održiva radna mjesta u ruralnim sredinama povećavajući poduzetnički potencijal deprivirane lokalne zajednice.

Nositelj projekta je Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija, apartneri: O.Š. Nikole Tesle Gračac, Sveučilište u Zadru te norveški partner Vinco Innovation AS. Planirano trajanje provedbe je do 30. studenog 2023.