Novosti Objavljeno

Otvorena vrata EU projekata

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije pridružuje se kampanji „Otvorena vrata EU projekata“ koju organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU povodom desete godišnjice ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Cilj održavanja „Otvorenih vrata EU projekata“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

 

Cjelokupni program „Otvorena vrata EU projekata“ objavljen je na posebnoj internetskoj stranici u okviru središnjeg portala www.strukturnifondovi.hr . Aktivnosti u sklopu navedenog događanja provodit će se u razdoblju 30. lipnja i 1. srpnja 2023. godine.

 

Program događanja u organizaciji Ustanove INOVAcija:

 

Naziv događaja

Projekt koji će biti predstavljen

Datum

Vrijeme

Adresa

Opis događaja

 

Prošetajte Centrom za kreativne industrije

 

Centar za kreativne industrije

 

30.6.2023.

 

10:00 – 12:00 sati

 

Put Murvice 3a, 23000 Zadar

 

Centar za kreativne industrije jedinstveni je poduzetnički inkubator čiji je cilj poticanje razvoja poduzetništva, gospodarskog rasta i zapošljavanja. Prostire se na četiri etaže ukupne bruto površine 1.560 m² i nudi usluge zakupa uredskog i zajedničkog radnog prostora te korištenje različitih prostorno-funkcionalnih jedinica: dvorana za sastanke i edukacije, multifunkcionalnu dvoranu, tonski studio s 'gluhom sobom', prostorija za video montažu, izložbeni prostor i caffe bar s terasom. Pored korištenja infrastrukture omogućen je i najam opreme: prijenosna oprema za terensko višekanalno snimanje, video prijenosna oprema i foto oprema.

 

Ovim događajem svi zainteresirani dobit će priliku za obilazak te upoznavanje s radom Centra.

Informativna demonstracija rada u Tonskom studiju

 

Centar za kreativne industrije

30.6.2023.

12:00 – 13:00 sati

Put Murvice 3a, 23 000 Zadar

U Centru za kreativne industrije nalazi se vrhunski opremljeni tonski studio. Površina tonskog studija je 10,70 m2, prostora za snimanje je 22,50 m2, a prostora za video montažu 5,90 m2. Tonski se studio, po potrebi, može koristiti kao foto, te video studio. Raspolaže audio, video i foto opremom. Audio sustav tonskog studija se sastoji od opreme za terenska snimanja, za višekanalna terenska snimanja, oprema tonske režije i oprema tonskog studija. Od video i foto opreme opremljen je i profesionalnim studijskim kamkorderom s rasvjetnim kompletom, sustavom za video montažu i fotografskom opremom.

 

Ovim događajem zainteresirani glazbenici, tonci, snimatelji i zaljubljenici u tonske zapise mogu se okušati u obradi zvuka i zvučne montaže.

 

 

 

Virtualno predstavljanje projekta

 

Centar za kreativne industrije

 

30.6.2023.

 

10:00 – 24:00 sata

 

https://www.facebook.com/INOVAcijaZadar/

 

Cilj projekta kojeg je proela Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija je izgradnja i opremanje specijaliziranog poduzetničkog inkubatora za kreativnu industriju s težištem na IT i audiovizualnu industriju. Realizacijom projekta će se doprinijeti  jačanju  konkurentnost navedenog sektora gospodarstva i povećanju zaposlenosti. Partner na projektu bila je Zadarska županija, a suradnici  Sveučilište u Zadru, Prirodoslovno grafička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije, Hrvatski audiovizualni centar HAVC.