Novosti Objavljeno

Let's STEM together - STEM County tjedan održat će se od 12. veljače do 16. veljače 2024. u Gradskoj knjižnici Zadar

Let's STEM together  u okviru projekta „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama u Zadarskoj županiji“ - STEM COUNTY

 STEM tjedan pod sloganom Let's STEM together, održat će se od 12.-16. veljače 2024. godine u vremenu od 9:00 do 18:00 sati u novootvorenom Odjelu za mlade Gradske knjižnice Zadar, Ulica Stjepana Radića 11B, Zadar.

 Prvi dan STEM tjedna, 12.02.2024. u 10:00 sati, održat će se uvodna konferencija za medije s ciljem predstavljanja aktivnosti STEM tjedna, a drugi dan, 13.2.2024. u 13:00 sati, bit će organizirana panel rasprava na temu Aktivnog građanstva, u kojoj će sudjelovati učitelji osnovnih škola i stručnjak sa Sveučilišta u Zadru te će, u sklopu panela, predstaviti i priručnik Aktivnog građanstva kojeg su zajednički izradili.

Na STEM tjednu učitelji i drugi odgojno-obrazovni radnici razmjenjivat će iskustva s ciljem poboljšanja kvalitete života cjelokupne zajednice, promicanjem vrijednosti poput jednakosti, tolerancije i pravde.

Tijekom događanja održat će se više od 30 tematskih radionica (kreativna matematika, mali kemičari, lego kockice i robotika, mala škola astronomije, istražimo Jadransko more i mnoge druge) za jačanje znanja, vještina i kompetencija te popularizaciju znanosti i STEM područja i aktivnog građanstva te 15-tak prezentacija.

Ovim putem vas pozivamo da pozovete svoje učenike, djecu, prijatelje ili poznanike da nam se pridruže na nekoj od radionica ili prezentacija.Eng. kovanica STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) skraćenica je koja obuhvaća sljedeća područja: znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.

 

Projekt STEM County se financira u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva" koji čini dio Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i kraljevine Norveške, a provodi se u razdoblju od 15. srpnja 2022. do 14. travnja 2024. godine.

 

Više informacija o financijskom mehanizmu: https://eeagrants.hr

Više informacija o programu: https://eeagrants.hr/programi/lokalni-razvoj-i-smanjenje-siromastva/

 

U privitku se nalazi Program radionica. 

 PROGRAM RADIONICE.pdf PROGRAM PREZENTACIJE.pdf