Novosti Objavljeno

HAMAG-BICRO otvorio ispostavu u Zadarskoj županiji

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) je u četvrtak, 28.04.2022. godine u prostorijama Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije (INOVAcija) otvorila ispostavu u Zadarskoj županiji, koja će omogućiti decentralizaciju usluga te agencije.   

Zadarska, 18. ispostava do sada, otvorena je okviru druge faze projekta "Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a - BOND 2".

Prilikom uvodnog obraćanja ravnateljica Ustanove INOVAcija Katarina Colić istaknula je kako je ovo prilika za poduzetnike s područja Zadarske županije koji će od sada imati direktan pristup i podršku za realizaciju svojih poslovnih ideja te kako će ured HAMAG-BICRO-a u sinergiji s Poduzetničkim uredom Ustanove Inovacija pružati podršku poduzetnicima kroz sve faze poslovanja od ideje, traženja izvora financiranja pa sve do komercijalizacije i plasmana na tržište.

Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec rekao je: „Izuzetno me veseli što danas otvaramo ispostavu u Zadru. Iz osobnog iskustva znam koliko znači kad je poduzetnicima na lokalnoj razini dostupna državna institucija kojoj se mogu obratiti na dnevnoj bazi.“  

Podrška će se pružiti svakom poduzetniku, svakoj osobi koja želi postati poduzetnik, dat će im se sve informacije i pomoć, rekao je Vrbanec, dodajući kako se putem projekta BOND stvara sinergija između HAMAG-BICRO-a i lokalnih partnera, kao što je u Ustanova INOVAcija koja upravlja Centrom za kreativne industrije.

HAMAG -BICRO je za poduzetnike iz Zadarske županije u posljednjih nekoliko godina osigurao gotovo milijardu kuna te da će kako vjeruje da će daljnjim sinergijskim djelovanjem te brojke biti još veće.

Povodom otvorenja ispostave HAMAG-BICRO-a u Zadru, zaključno se obratio i župan Zadarske županije Božidar Longin koji je izjavio kako je suradnja Zadarske županije s HAMAG-BICRO-om i do sada bila dobra, a sada, kada će u Zadru postojati njihov izdvojeni ured, biti još bolja. Zaključio je kako je najbolja socijalna politika jaka gospodarska politika, a poduzetništvo je generator svega.

Mate Kovač, ravnatelj Sektora za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju HAMAG-BICRO-a prezentirao je planirane aktivnosti u okviru projekta BOND 2 i istaknuo kako će se u otvorenoj ispostavi provoditi informiranje i savjetovanje poduzetnika.

HAMAG-BICRO-a planira otvoriti ispostave u svakoj hrvatskoj županiji kako bi se u suradnji s lokalnim poduzetničkim potpornim institucijama poduzetnicima osigurala viša razina profesionalnih usluga i omogućio jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a.

Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim hrvatskim regijama i tako osigurati stabilan rast i razvoj gospodarstva, a jedna od aktivnosti je decentralizacija usluga HAMAG-BICRO-a putem novih ispostava.