Potpore za poduzetnike Objavljeno

Start at Best – program za razvoj inovacija na radnom mjestu

Start at Best – program za razvoj inovacija na radnom mjestu

Mreža regija Startup Europe Regions Network (SERN), čija je članica i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), raspisala javni poziv za dodjelu financijskih potpora.

Cilj programa Start at Best je promicanje inovacijskih inicijativa na radnom mjestu i primjera najbolje prakse uz aktivno poticanje šireg angažmana i sudjelovanja u inovacijskom procesu na radnom mjestu na razini cijele tvrtke ili pojedine organizacijske jedinice.  

PRIHVATLJIVI PRIJAVITELJI

Program je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima te obuhvaća jedan paneuropski poziv, otvoren za prijavitelje iz svih zemalja Europske unije (EU) te tri pojedinačna poziva u Italiji, Irskoj i Portugalu koji su otvoreni za sve tvrtke registrirane u svakoj državi članici Europske unije

Pozivom će se podržati 30 tvrtki dodjeljivanjem izravnih sredstava kroz bespovratna sredstva od 7.500 eura za poboljšanje njihovog radnog mjesta, poticanje kreativnosti zaposlenika i još mnogo toga.

 Dodjela bespovratnih sredstava raspodijeljena je na sljedeći način:

IZNOS POTPORE

Najviši iznos potpore koja se dodjeljuje po projektu iznosi 7.500 eura te se može dodijeliti za najviše jedan projekt po prijavitelju. Ukupna raspoloživa sredstva za ovaj poziv iznose 225.000 eura.

PRIHVATLJIVE AKTIVNOSTI

Potpore se dodjeljuju u okviru programa Start at Best namijenjenog povećanju produktivnosti zaposlenika na radnom mjestu. Program omogućuje malim i srednjim poduzećima financiranje prijedloga za poticanje novih pristupa inovacijama na radnom mjestu koji će u konačnici potaknuti poslovnu konkurentnost same tvrtke. Maksimalno trajanje akcije / razdoblje prihvatljivosti troškova je 9 mjeseci.

NAPOMENA: Poziv za financiranje prijedloga projekata nije namijenjen podršci razvoju novih proizvoda ili usluga na tržištu.

ROK ZA PRIJAVE I POSTUPAK DODJELE

Rok za podnošenje prijava je 3. lipnja 2020. – 17:00 CET.

  1. Informacije za podnositelje zahtjeva do 23. lipnja 2020. godine
  2. Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava – srpanj 2020. godine

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Za sve dodatne informacije u vezi s ovim programom, prijedlozima projekata ili postupku prijave, obratite se na elektroničku poštu startatbest@startupregions.eu. Ukoliko imate tehničkih problema s mrežnim prijavnim obrascem, obratite se nadležnim službama na helpdesk