Novosti Objavljeno

U okviru 25. godišnjice Odjela za turizam i komunikacijske znanosti predstavili su se rezultati projekta "InnoXenia"

U okviru 25. godišnjice Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru predstavili su se i rezultati projekta InnoXenia kojeg provodi Ustanova za razvoj, kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija u suradnji sa Sveučilištem u Zadru. 

Uvodni govor održala je rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican ističući kako je Odjel za turizam i komunikacijske znanosti jedan od najperspektivnijih odjela na Sveučilištu te dodala kako usprkos svim teškoćama raste broj studenata na Odjelu, a djelatnici napreduju. Radi se o  jedinstvenom odjelu koji ima svoj projekt "Ritam kulturizma", manifestaciju koju su inicirali studenti a traje već deset godina.

Pročelnica Odjela izv. prof. dr. sc. Ljiljana Zekanović Korona govorila je o počecima odjela, koji sežu u 1972. godinu, kada je Pedagoška akademija pokrenula dvogodišnji turistički stručni studij humanističke orijentacije s dva smjera - turistička kultura i selektivni turizam. 

Zamjenica pročelnice izv. prof. dr. sc. Božena Krce Miočić predstavila je rezultate istraživanja "Profil, ponašanje i stavovi kruzerskih turista u luci Gaženica u 2019. godini".

Doc. dr. sc. Tomislav Klarin predstavio je projekt Innoxenia - Innovation in Tourism in the Adriatic-Ionian Macroregion, koji se financira iz Programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION 2014.-2020. Cilj projekta je uspostavljanje inovativne turističke platforme koja će omogućiti umrežavanje dionika i prijenos znanja te bolju razradu turističkih strategija, politika i ulaganja na Jadransko-jonskom području, s posebnim naglaskom na mjerenje i praćenje održivog razvoja turizma.

više o projektu na: https://innoxenia.adrioninterreg.eu/