Novosti Objavljeno

Predstavljanje rezultata projekta "InnoXenia"

Dana 11. prosinca 2019. godine  u okviru 25 godina Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru predstavit će se rezultati projekta Innoxenia - Innovation in Tourism in the Adriatic -Ionian Macroregion. Projekt InnoXenia - Innovation in Tourism in the Adriatic-Ionian Macroregion financira se iz Programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION 2014.-2020. 

Događaj će se održati u Koncertnoj dvorani braće Bersa, Kneževa palača, Zadar s početkom u 13 sati. 

Cilj projekta je uspostavljanje inovativne turističke platforme koja će omogućiti umrežavanje dionika i prijenos znanja te bolju razradu turističkih strategija, politika i ulaganja na Jadransko-jonskom području s posebnim naglaskom na mjerenje i praćenje održivog razvoja turizma.

U okviru programa predstavit će se projekti Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO) u kojima će se izraditi standardi zanimanja i kvalifikacije kojima će se prilagoditi studijski programi potrebama tržišta rada te istraživanja. U sklopu događanja najavit će se i buduće aktivnosti Odjela kroz “eko akcije”.

Provedba projekta InnoXenia započela je 1. siječnja 2018. i završit će 31. ožujka 2020. godine. Projektni konzorcij sastoji se od devet partnera i tri pridružena partnera koji obuhvaća sveukupno šest država Jadransko – jonske regije (Italija, Slovenija, Grčka, Hrvatska, Albanija te Bosna i Hercegovina). Ustanova INOVAcija sudjeluje u projektu kao jedini predstavnik iz Hrvatske.