Novosti Objavljeno

POZIV na besplatnu informativnu radionicu „Izvoz i prodaja softvera u zemlje EU i treće zemlje“

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija organizira besplatnu informativnu radionicu naziva „Izvoz i prodaja softvera u zemlje EU i treće zemlje“. Sudionici će steći znanja o aspektima pravnih okvira vezano za izvoz i prodaju softver-a u zemlje EU i treće zemlje. Predavačica Tamara Jurak, diplomirana je pravnica i voditeljica pravnih poslova u Sveučilišnom računskom centru – Srce, ustanovi koja djeluje u području izgradnje, održavanja i podrške uporabi moderne računalne, komunikacijske, posredničke, podatkovne i informacijske infrastrukture (e-infrastrukture). Ima više od 12 godina radnog iskustva, među ostalim i na poslovima tumačenja propisa, davanju pravnih mišljenja i savjeta te izradi akata iz područja autorskog prava, uključivo raspolaganju autorskim pravom putem Creative Commons licencija. Predmetno iskustvo je stekla tijekom rada u Srcu, gdje ujedno povremeno drži edukacije iz područja svoje stručnosti za potrebe poslodavca. Trenutno pohađa Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij „Intelektualno vlasništvo“ pri Sveučilištu u Zagrebu, gdje dodatno usavršava znanje vezano uz pravnu zaštitu intelektualnog vlasništva, među kojima je i autorsko pravo.

Radionica će se održati u ponedjeljak, 4. listopada s početkom u 16:00 sati u Centru za kreativne industrije na adresi Put Murvice 3A u Zadru.

PROGRAM
15.50 Registracija sudionika
16.00 Pozdravni govor (Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija)
16.05 Informativna radionica „Izvoz i prodaja softvera u zemlje EU i treće zemlje“
18.00 Pitanja i odgovori

Usluge informiranja MSP-ova i povezivanje subjekata na području Zadarske županije financiraju se projektom „Pružanje usluga informiranja i povezivanja za MSP u Zadarskoj županiji“. Usluge se obavljaju za potrebe adresiranja problema nedostatka pružanja usluga informiranja i povezivanja MSP-ova u nepoljoprivrednim djelatnostima na području Zadarske županije te su izravan odgovor na kontinuiranu potražnju za određenim uslugama poduzetničkih potpornih institucija.

Cilj projekta je rast i razvoj poslovanja pružanjem usluga informiranja i povezivanja za MSP-ove na području Zadarske županije. Ostvarenjem neposrednih rezultata projekta želi se doprinijeti jačanju poduzetničkih vještina i kompetencija te pozitivnog poduzetničkog okruženja.

Molimo Vas da potvrdite svoj dolazak na e-mail ivana.stulina@inovacija-zadar.hr do ponedjeljka, 4. listopada u 14:00 sati.