Novosti Objavljeno

Poduzetnicima Zadarske županije stiže podrška od 20 milijuna kn

Počela je provedba projekta Centar novih tehnologija - CeNT ukupne vrijednosti 38.141.895,85 kn, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj prijavitelju - Zadarskoj županiji bespovratno odobreno 19.997.475,81 kn.

Ustanova INOVAcija Zadarske županije i Općina Poličnik su partneri na projektu koji za cilj ima razvoj poduzetničko poslovne infrastrukture te pratećih proizvoda i usluga kao i povećanje konkurentnosti metaloprerađivačke industrije kroz prijenos visokih tehnologija, jačanje znanja i kompetencija kadra (obrazovna tvornica) te stvaranje novih malih i srednjih poduzetnika i radnih mjesta u Zadarskoj županiji i Jadranskoj regiji.

Konkretno, projekt osigurava izgradnju i opremanje specijaliziranog poslovnog inkubatora, koji će niknuti na području općine Poličnik, te uspostavu i provođenje planiranih aktivnosti koje bi trebale pomoći gospodarstvu utemeljenom na znanju i proizvodima visoke dodane vrijednosti.

 Infrastruktura centra omogućavat će inkubaciju novih tvrtki, najam prostora i specijalizirane opreme za nove i postojeće male i srednje poduzetnike u metaloprerađivačkom sektoru, ali i specijalizirane usluge edukacija, mjerenja i testiranja te poslovnog savjetovanja koje će doprinijeti rastu i konkurentnosti osobito malih i srednjih poduzetnika koji nemaju vlastitih resursa za pristup najnovijim znanjima i proizvodnim tehnologijama.

Cilj CeNT-a je postati obrazovna tvornica za potporu izradi kompleksnih proizvoda u kojem bi se povezali obrazovni, znanstveni i poslovni subjekti Zadarske županije, odnosno Jadranske Hrvatske pa i šire. CeNT će pružiti i formalne nastavne planove i programe u suradnji s profesionalnim i visokoškolskim ustanovama, kao i programe cjeloživotnog učenja.

 Odluku o financiranju projekta Centar novih tehnologija - CeNT, prijavljenog na natječaj Razvoj poslovne infrastrukture (KK.03.1.2.01) donijelo je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, te je 2. listopada 2017. godine započela i provedba projekta koja će trajati 24 mjeseca.

Suradnici na projektu su: HGK-Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije, Strukovna škola Vice Vlatković, Zadar, Tehnička škola Zadar, Sveučilište u Zadru, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.