Novosti Objavljeno

Početno predstavljanje projekta „Učinkovito aktivno PODUčavanje i učenje o PODUzetništvu u gospodarski nerazvijenim i ruralnim PODručjima - PODUZMI“

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija, u ponedjeljak 27. lipnja 2022. godine u vremenu od 9:00 do 11:00 u multifunkcionalnoj dvorani Centra za kreativne industrije, Put Murvice 3A, 23 000 Zadar (III. kat),  organizira predstavljanje projekta Učinkovito aktivno PODUčavanje i učenje o PODUzetništvu u gospodarski nerazvijenim i ruralnim PODručjima PODUZMI te okrugli stol „Važnost razvoja poduzetničkih kompetencija u okviru odgojno obrazovnog sustava" - Kako stvoriti poduzetne mlade ljude koji su spremni na razvoj vlastitog poduzetničkog pothvata po završetku svog obrazovanja? Projekt PODUZMI financira se u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva" koji čini dio Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i kraljevine Norveške, a provodi se u razdoblju od 1. lipnja 2022. do 30. studenog 2023. godine.

Opći cilj projekta je doprinos održivom razvoju ruralnih područja, smanjenju siromaštva i raseljavanja mladih  te poticanje socijalne uključenosti i inovacija u depriviranim općinama i

mjestima Zadarske županije. Projekt PODUZMI odnosi se na razvoj i implementaciju

inovativnog modela podučavanja o poduzetništvu kroz stručno usavršavanje nastavnika i odgojno-obrazovnih djelatnika te provedbu pilot programa u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Gračacu.

Predstavljanjem projekta želi se doprinijeti što većem uključivanju dionika projekta u temu ranog učenja o poduzetništvu te aktualizaciji pitanja o važnosti razvoja poduzetničkih kompetencija učenika od najranije dobi.

Više informacija o programu: https://eeagrants.hr/programi/lokalni-razvoj-i-smanjenje-siromastva/

Više informacija o financijskom mehanizmu: https://eeagrants.hr