Novosti Objavljeno

Plesna predstava - IMAM TE

U subotu, 3. prosinca s početkom u 20:00 sati u Centru za kreativne industrije, Put Murvice 3A, gostuje plesna predstava IMAM TE.

Autorice i izvođačice predstave su Jovana Zelenović i Margareta Firinger.

...U institucionalnim okvirima, strah je postao sredstvo borbe za prevlast na svim mogućim frontovima društvenog života. Posebno nas je zanimao fenomen iracionalnog straha koji egzistira rame uz rame s racionalnim strahom. Strah od nevidljivog neprijatelja, strah od predatora, strah od smrti, strah da ćemo predugo živjeti, strah da ćemo ostati bez love, strah da imamo previše, strah od drugih, strah da ne ostanemo sami, strah da ne živimo s majkom u njenim poznim godinama, strah da ćemo biti zaboravljene, strah od klimatskih promjena, strah da nam ne padne cigla na glavu, strah da će nas vlasti izdati. Strah od straha. Razne neizvjesnosti s kojima se susrećemo neiscrpan su izvor sredstava za manipulaciju. Čovjek-marioneta je opet kompenzirao strah s ovisnošću.

Prilikom potpune disperzije straha, tražimo utočište jedna u drugoj, što nas dovodi do hiper-ovisnosti. Kroz zaigrano istraživanje odnosa tih dvaju subjekata, dodirujemo ekstreme ljudskog ponašanja, dozvoljavajući pojave arhetipskih slika i stereotipa. Testiramo granice intimnog prostora, kao i intimnog prostora u kontekstu pozornice.

Putujući kroz osobne anegdote u potrazi za jasnom tjelesnom manifestacijom straha, dešifriramo plesni jezik i nove kodove kretanja.

U produkciji Udruge profesionalnih plesnih umjetnika PULS, koprodukciji Zagrebačkog plesnog centra i uz podršku Zagrebačkog plesnog ansambla.

Trailer https://youtu.be/Ui1UOT5sTYk 

Koreografija i izvedba - Jovana Zelenović, Margareta Firinger
Svjetlo - Dina Marijanović
Muzika - Luka Čapeta, Hrvoje Klemenčić
Umjetnička podrška- Viktoria Bubalo
Dizajn plakata - Chiara Marolla
Grafičko oblikovanje - Andrea Bratić
Trailer - Karla Kocić
Fotografija - Silvija Dogan

Cijena ulaznice iznosi 40 kn.