Novosti Objavljeno

Održana početna konferencija projekta "Centar za kreativne industrije"

U ponedjeljak, 26. kolovoza u Velikoj vijećnici Doma županije na početnoj konferenciji predstavljen je projekt „Centar za kreativne industrije''. Ugovore su potpisali ravnateljica Ustanove INOVAcija Katarina Colić i predstavnik izvođača radova gradnje, Ivan Brajković direktor tvrtke Sitolor d.o.o iz Slavonskog broda te Tomislav Andabaka, ovlašteni zastupnik tvrtke Granda projekt d.o.o. iz Zagreba koja će izvoditi stručni nadzor gradnje. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 21,3 milijuna kuna.

Centar će se izgraditi na području Relje, a bit će opremljen specijalizirani poduzetnički inkubator za kreativnu industriju s težištem na IT i audiovizualnoj industriji. Unutar Centra kompletno će se opremiti 12 ureda, multifunkcionalna dvorana, tri dvorane za sastanke, coworking prostor, tonski studio i prijenosna oprema za terensko snimanje. Osim ponude usluga poduzetničkog inkubatora, Centar će pridonijeti međusobnom povezivanju gospodarskih subjekata iz područja kreativne industrije s obrazovnom i znanstvenom zajednicom.

Nositelj ovog projekta je Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija, a partner joj je Zadarska županija. Suradnike projekta čine Sveučilište u Zadru, Prirodoslovno grafička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Hrvatska gospodarska komora- Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije, Hrvatski audiovizualni centar HAVC.

Projekt „Centar za kreativne industrije“ odabran je za sufinanciranje u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj i Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Provedba je započela 3.rujna 2018., a trajat će do 3. rujna 2020. Ukupna procijenjena EU vrijednost projekta je 24,4 milijuna kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj prijavitelju bespovratno odobreno 19,9 milijuna kuna.

Budući Centar bit će od velikog značaja za kreativnu industriju i potpora razvoju poduzetništva u Zadarskoj županiji. Realizacijom ovog projekta pridonijet će se jačanju konkurentnosti i povećanju zaposlenosti u Zadarskoj županiji.