Novosti Objavljeno

Obavijest o obvezi izdavanja e-računa

Sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi („Narodne novine“ broj 24/18.) i u skladu s Direktivom Europskog parlamenta 2014/55/EU, od 01. srpnja 2019. godine stupa na snagu obveza izdavanja elektroničkih računa prema obvezniku javne nabave.

Povodom toga, skrećemo pozornost kako su od 01. srpnja 2019. godine, izdavatelji elektroničkih računa obvezni su prema Ustanovi INOVAcija kao obvezniku javne nabave izdavati i slati elektroničke račune i prateće isprave sukladno europskoj normi.

Ustanova INOVAcija kao obveznik javne nabave odnosno naručitelj od navedenog dana ne smije, zaprimiti nijedan papirnati račun, jer neće moći više po njemu postupiti, odnosno račun koji stigne u papirnatom obliku neće moći biti plaćen (ističemo da se ni skeniran račun u PDF-obliku i dostavljen mailom ne smatra e-računom).

Slijedom navedenog, ovim putem upućujemo sve dobavljače da nam svoje račune upućuju putem odgovarajućeg ovlaštenog informacijskog posrednika. Na koji način se otvara servis e-račun možete se dodatno informirati u poslovnici Fine ili preko svog knjigovodstvenog servisa. 

Više informacija o e-računu možete pronaći na poveznici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

 

Izvor slike: Fina