Novosti Objavljeno

Razmišljanje izvan okvira – ideje o inovacijama u turizmu

U petak, 15. ožujka 2019. godine u sklopu projekta „InnoXenia“ u organizaciji Ustanove INOVAcija, na neformalnom druženju pod nazivom „InnoXenia Caffe“ sastala se skupina dionika iz područja turizma u Zadarskoj županiji, kako bi uz šalicu kave raspravljala o svakodnevnim pitanjima u turizmu. Raspravljalo se o promjenama u turističkoj potražnji na koje turistički djelatnici moraju svakodnevno odgovarati, o načinu na koji ulagati u svoj inovativni pristup i alate kako bi stvorili prilike za nova rješenja u turizmu i postali konkurentni te brojnim drugim pitanjima.

Projekt „InnoXenia“ financira se iz Programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION 2014. - 2020. Cilj projekta je uspostavljanje inovativne turističke platforme koja će omogućiti učinkovitiju razradu turističkih strategija na Jadransko - jonskom području. Uspostavljena platforma koja će se temeljiti na aktualnim statističkim podacima će potaknuti snažnije umrežavanje dionika i prijenos znanja te bolju razradu turističkih strategija, politika i ulaganja u programskom području s krajnjim ciljem novih iskoraka u turizmu. Projekt ima u cilju poboljšanje turizma, uvelike se oslanjajući na inovativne proizvode, procese i usluge koje mogu nadopunjavati prirodne i kulturne ponude našeg područja.

Ukupan proračun projekta je 1.055.190 EUR, od čega Ustanovi INOVAcija, kao projektnom partneru, pripada 109.000 EUR. Vodeći partner je Regija Zapadne Grčke, a uz Ustanovu INOVAcija na projektu sudjeluje još 7 projektnih partnera i 3 pridružena partnera.

Provedba je započela 1. siječnja 2018. godine i trajat će do 30. rujna 2019. godine.

 „InnoXenia Caffe“ bio je organiziran u dvije fokus grupe. Pozivu u prvu grupu odazvali su se predstavnici Grada Zadra, Zadarske županije, Sveučilišta u Zadru, Lučke uprave, Jadrolinije, Kneževe palače – Narodni muzej Zadar, HGK – Županijska komora Zadar te Policijske uprave Zadar. Drugoj grupi su prisustvovali predstavnici Dougus grupe D-Marin, Udruge turističkih vodiča Zadar „Donat“, Turist Hotela d.d., Falkensteiner Hotela, Feral Toursa d.o.o. te Downtown Boutique Hostela.

Ustanova INOVAcija ovim putem zahvaljuje na odazivu i ugodnom druženju.