Arhivirani Početak:  

Zajedno jači – Razvoj proizvoda i internacionalizacija "STRONGER"

Zajedno jači – Razvoj proizvoda i internacionalizacija

Projekt "Zajedno jači – Razvoj proizvoda i internacionalizacija- STRONGER" započeo je s provedbom 1. studenoga 2017. godine, a završen je 31.siječnja 2020.godine. Projekt je financiran iz prekograničnog programa IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora .

Nositelj projekta je CTR doo - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije. Partneri na projektu su Asocijacija poslovnih žena Crne Gore i Udruženje poslovnih žena u BiH , dok s hrvatske strane uz Ustanovu INOVAcija sudjeluje i Sveučilište u Zadru.

Glavni cilj projekta je osnažiti organizacije koje podržavaju poslovanje i istraživačke institucije koje pružaju podršku i savjetodavne usluge za kvalitetniji pristup tržištu malih i srednjih poduzeća iz područja prerađivačke industrije ljekovitog bilja. Projektom se želi osnovati prvi prekogranični klaster potpomognut grupnom e-platformom za poslovnu suradnju (po modelu B2B), e-učenje i funkcionalna potpora radu klastera. Znanstveno-istraživački kapaciteti i poduzetničke potporne institucije osnažit će se kako bi bolje i učinkovitije pružali usluge malim poduzetnicima u sektoru proizvodnje i prerade začinskog i ljekovitog bilja; tradicionalno u kontekstu podrške ženskom poduzetništvu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 979 310,00 eura, od čega Ustanovi INOVAcija pripada 182 983,00 eura. Programom se osigurava 85% bespovratnih sredstava.