Arhivirani Početak:  

Centar za razvoj i edukaciju

Centar za razvoj i edukaciju

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta donijelo je odluku o financiranju projekta Centar za razvoj i edukaciju prijavljenog na natječaj Razvoj poslovne infrastrukture (KK.03.1.2.01), te je 6. studenog 2017. godine započela provedba projekta koja je trajala do 6.veljače 2020.

 Ukupna vrijednost projekta je 25.571.601 HRK, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj prijavitelju – Općini Poličnik bespovratno odobreno 19.975.503,14 HRK.

 Projektom se planira izgradnja i opremanje Centra za razvoj i edukaciju u poduzetničkoj zoni „Grabi“ u Općini Poličnik.

 Ustanova  za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija i Zadarska županija su partneri na projektu.

 

Cilj projekta je uspostaviti Centar za razvoj i edukaciju kao modernu poduzetničko-poslovnu infrastrukturu od lokalnog i šireg regionalnog značaja koja će služiti kao središte za unaprjeđenje poslovanja unutar industrija koje kao sirovine koriste pčelinje proizvode – vosak, propolis, pčelinji otrov, pelud, matičnu mliječ i med (prvenstveno prehrambena i kozmetička industrija). Budući da se radi o uspostavi poslovne infrastrukture koja će odgovarati potrebama poslovanja navedenih industrija i povezanih dionika na svim razinama, provedba projekta direktno će doprinijeti povećanju broja MSP i podizanju kvalitete široke palete proizvoda i usluga navedenih industrija.

Centar će pružati usluge inkubacije i konzultantske usluge poduzetnicima, specijalizirane edukativne usluge poslovnim subjektima, zaposlenima, nezaposlenima, studentima i učenicima koji planiraju poduzetničke poduhvate, te nuditi usluge razvoja proizvoda i podrške povećanje konkurentnosti proizvodnje uz stručni nadzor. Unutar Centra nalazit će se nekoliko zasebnih funkcionalnih cjelina, koje će ujedno služiti kao praktikumi za učenje i aktivno sudjelovanje u tehnološkim procesima pod stručnim vodstvom. Usluge inkubacije namijenjene su start-up poduzećima u raznim sektorima industrije vezanim uz pčelinje proizvode, čime će projekt olakšati razvoj i rast za MSP-ove u relevantnome području, što će u konačnici značajno doprinijeti privlačenju novih investicija i otvaranju novih radnih mjesta u sektoru malog i srednjeg poduzetništva u Općini Poličnik i Zadarskoj županiji.

 Uz partnere, suradnici na ovom projektu su: Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Zadar, Sveučilište u Zadru, Obrtnička komora Zadarske županije, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije-AGRRA  i Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića u Zadru.

 Dana 24. rujna 2018. godine položen je kamen temeljac za izgradnju Centra za razvoj i edukaciju te je započela gradnja. Uporabna dozvola izdana je 09.prosinca 2019. dok je završna konferencija projekta održana je 03.veljače 2020.