Projekt u provedbi Početak:  

Filmska pismenost za osnovne škole Zadarske županije

Filmska pismenost za osnovne škole Zadarske županije

INOVAcija je partner na projektu Sedmi kontinent – Filmska pismenost udruge Djeca susreću umjetnost. Projekt „Filmska pismenost za osnovne škole Zadarske županije“ financiraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Zadarska županija, a realizira se u suradnji s Filmskim uredom Zadar. Ustanova INOVAcija uključila se u projekt u svibnju 2015. godine nakon što su škole na području Zadarske županije iskazale veliko zanimanje za sudjelovanje u ovoj vrsti edukacije. U 2015. godini uključeno je 1 300 učenika Osnovne škole Valentin Klarin, Preko, Osnovne škole Benkovac, Osnovne škole Stjepana Radića Bibinje, te zadarskih gradskih škola Šimuna Kožičića Benje i Petra Preradovića.

Suradnja na projektu nastavila se i u 2016. godini uz sudjelovanje 2 000 učenika iz šest osnovnih škola Zadarske županije: Osnovna škola Valentin Klarin Preko, Osnovna škola Vladimir Nazor Neviđane, Osnovna škola Stjepana Radića Bibinje, Osnovna škola Obrovac, Osnovna škola Benkovac i Osnovna škola Zemunik.

U 2017. godini provedba programa planirana je za  travanj.

Cilj projekta je educirati djecu da postanu kvalitetna publika i to uz pomoć odgajatelja, učitelja, nastavnika, redatelja i glumaca, koji djeci približavaju razumijevanje filma, kompetenciju u kritičkom gledanju filma i sposobnost analize njegovog sadržaja.