Novosti Objavljeno

Projektima zadarske INOVAcije 700 000 kn

  1. prosinac, 2018. Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predstavila je rezultate natječaja Programa provjere inovativnog koncepta (PoC7). Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelili su ugovore za 54 korisnika u vrijednosti 15,2 milijuna kuna.

Tri Ugovora dodijeljena su projektima koji su predloženi kroz Ustanovu za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije - INOVAcija. To su 'EEZ DIB - otvorena platforma za modularne mjerne i testne instrumente' tvrtke Envox d.o.o. , 'Mjerenje tolerancija oblika provrta metodom vrtložnih struja' tvrtke COPAS d.o.o. te 'Provjera koncepta adaptivne korekcije alata upotrebom računalne vizije' tvrtke HSTEC d.d. . Ukupna vrijednost ovih projekata je 701.544 kn, a predviđeno trajanje provedbe projekata je 12 mjeseci.

Inovacijski program PoC namijenjen je subjektima malog gospodarstva (mikro, malim i srednjim poduzećima) s ciljem pružanja podrške inovacijama u najranijoj fazi istraživanja kako bi se osigurao pred-komercijalni kapital za tehničku i komercijalnu provjeru inovativnog koncepta. Provjera inovativnog koncepta potrebna je kako bi se potvrdili dokazi kako su novi procesi ili tehnologija ostvarivi i kako potencijalno mogu imati komercijalnu primjenu.

Izvor: Hamag Bicro