Novosti Objavljeno

Otvoren prvi Escape room u Zadru

 

Na zadarskoj rivi otvorena je soba za bijeg, popularni Escape room koji je posjetiteljima dostupan do 13.listopada do 22:00 sata.

Escape Room je u Zadar dovela Županijska ustanova INOVAcija u povodu obilježavanja 100-te obljetnice završetka Svjetskog rata i proglašenja 2018. godine „Godinom kulture", a sve u okviru projekta „NETWORLD". Popularnu sobu za bijeg izradili su projektni partneri iz Mađarske, a riječ je o vrlo popularnoj igri u kojoj sudionici, zatvoreni u nekom prostoru, rješavaju zagonetku i potom uspijevaju izići iz njega.

Na otvorenju je govorila Vedrana Kevrić, ravnateljica ustanove INOVAcije koja je naglasila da je projekt usmjeren na edukaciju mladih i razvoj kulturnog turizma.

Uzvanike je  pozdravio i Ante Bralić, pročelnik Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru, koji se osvrnuo na popularnu tezu da je povijest učiteljica života.

Prilikom otvaranja Escape rooma, na zadarskoj rivi okupili su se predstavnici Županije, INOVAcije, Sveučilišta, ali i brojni znatiželjni studenti te učenici željni isprobavanja ovog zanimljivog, ali i edukativnog sadržaja.