Novosti Objavljeno

Održano kviz natjecanje u sklopu projeka "NETWORLD"

U petak, 1. rujna 2017. godine, na bazenu Kolovare ekipa „Treći svjetski rat“ slavila je u konkurenciji 13 ekipa koje su se natjecale na kvizu “Di si bija 1914.?“ u sklopu aktivnosti EU projekta „NETWORLD“.

Čak 39 natjecatelja odgovaralo je na pitanja o Prvom svjetskom ratu, te je iskazalo odlično znanje s obzirom da je riječ o ljubiteljima kvizova koji se u Zadru redovito sastaju.

Drugo mjesto pripalo je ekipi „Vaso“, dok su treće dijelili „Franc i Frendinard” te “HSP 1914.” Za sudionike kviza njih čak 39 kviz je donio uzbuđenje i dobru zabavu, jer su osigurane nagrade za najuspješnije te druženje uz večeru za sve koji su se prijavili.

Projekt „NETWORLD“, financira se iz Dunavskog transnacionalnog programa, a svojim aktivnostima budi spomen na Prvi svjetski rat, te povećava svijest među populacijom o njegovim socijalnim i ekonomskim utjecajima.

Ustanova INOVAcija, koja na projektu sudjeluje kao partner, je organizacijom kviza odradila prvi u nizu kulturnih događaja na temu Prvog svjetskog rata na koji je usredotočen projekt "NETWORLD".