Novosti Objavljeno

Održan treći sastanak projektnog tima INNOXENIA

U organizaciji slovenske regionalne razvojne agencije Zeleni kras 9. i 10. srpnja 2019. godine u Postojni održan je treći sastanak projektnog tima InnoXenia. 

Na početku sastanka održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt sa svim ciljevima i planiranim rezultatima. Na dvodnevnom sastanku na kojem su prisustvovali predstavnici Ustanove INOVAcija prezentirani su svi do sada ostvareni projektni rezultati te je detaljno razrađen plan za preostale aktivnosti kako bi se osigurala što učinkovitija provedba i svrha projekta. U sklopu ovog susreta održano je i događanje na kojemu su dionicima turističkog sektora predstavljeni su rezultati projekta s ciljem jačanja kapaciteta za razvoj inovativnih turističkih usluga, proizvoda i procesa. Sljedeći susret projektnog tima zajedno sa završnom konferencijom projekta održat će 17. rujna u Riminiju, Italija.

Projekt Innoxenia je započeo s provedbom 1. siječnja 2018. godine, a završava 30. rujna 2019. godine  Cilj projekta je poboljšanje inovativnih sposobnosti ADRION turističkog sektora s posebnim naglaskom na inovativne proizvode, procese i usluge koji mogu nadopuniti kulturnu i prirodnu ponudu. Projekt je podržan uz program Interreg ADRION, osnovan od strane Europskog fonda za regionalni razvoj i fonda IPA II. Ukupni proračun iznosi 1.055.190,00 EUR, od čega je iznos proračuna za INOVAciju 109.000,00 EUR.

Više informacija o projektu Innoxenia možete pronaći ovdje.