Novosti Objavljeno

Održan sastanak projektnog tima InnoXenia

Dana 8. i 9. studenog 2018. godine Ustanova INOVAcija bila je domaćin projektnog sastanka projekta InnoXenia - Innovation in Tourism in the Adriatic-Ionian Macroregion iz programa Adriatic – Ionian Programme INTERREG V-B Transnational 2014-2020.

Projekt je prijavljen na Prioritet 1 - Inovativna i pametna regija, Specifični cilj 1.1 - Podrška razvoju regionalnog inovacijskog sustava za Jadransko – jonsko područje.

Projektni konzorcij sastoji se od devet partnera i tri pridružena partnera, a obuhvaća sveukupno šest zemalja Jadransko – jonske regije (Italija, Slovenija, Grčka, Hrvatska, Albanija i Bosna i Hercegovina). Nositelj projekta je Regija Zapadne Grčke.

Cilj projekta je uspostavljanje inovativne turističke platforme koja će omogućiti učinkovitiju razradu turističkih strategija na Jadransko – jonskom području. Uspostavljena platforma će omogućiti umrežavanje dionika i prijenos znanja te bolju razradu turističkih strategija, politika i ulaganja u području koje obuhvaća projekt. Provedenim aktivnostima ojačati će se inovacijski kapaciteti turističkih djelatnika.

Na sastanku su u ime Ustanove INOVAcija, kao jednog od 9  projektnih partnera, sudjelovali Voditelj projekta Mario Grabarić i Financijska voditeljica projekta Anamaria Mađerić.

Dvodnevnom sastanaku uz članove projetknog tima Ustanove INOVAcija prisustovali su i predstavnici projektnih partnera iz Italije, Grčke, Albanije te Slovenije.

Održale su se radionice pod nazivom “Train to trainer course” & “Technical workshop”.

Predstavnici nositelja radnih paketa predstavili su dosadašnje rezultate projektnih aktivnosti te su dogovorene su smjernice za nadolazeće aktivnosti i razmjenjena iskustava u provedbi.

Provedba projekta započela je 1. siječnja 2018. godine i trajat će 15 mjeseci.

Ukupan proračun projekta je 1.055.190 €, od čega Ustanovi INOVAcija pripada 109.000 €.