Novosti Objavljeno

JAVNI POZIV za sufinanciranje istraživačko-razvojnih projekata - PoC8

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske (MGPO) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uputili su javni poziv za dostavu projektnih prijava za sufinanciranje istraživačko-razvojnih projekata kroz Program dodjele državnih potpora za provjeru inovativnog koncepta - PoC8.

Prijava se podnosi putem jednog od prepoznatih centara za podršku natjecateljima, među kojima je i Ustanova INOVAcija.

Cilj Programa je podrška inovacijama u ranoj fazi istraživanja kako bi se osigurao pred-komercijalni kapital za tehničku i komercijalnu provjeru inovativnog koncepta koja je potrebna kako bi se pružili dokazi da su novi proces ili tehnologija ostvarivi i da potencijalno mogu imati komercijalnu primjenu.

Prihvatljivi projekti sufinancirat će se u iznosu od minimalno 100.000 kn do najviše 500.000 kn i u trajanju do 12 mjeseci. Program financira do 70% ukupnih prihvatljivih troškova za mikro i mala poduzeća, odnosno do 60% ukupnih prihvatljivih troškova za srednja poduzeća.

Financijska sredstva u ukupnom iznosu 21.968.750,00 kuna raspoloživa za odobrene projekte, osigurana su iz proračuna Republike Hrvatske. 

*Dodijeljena potpora iz ovog Javnog poziva ne ulazi kategoriju “de minimis” potpore, koja je definirana Uredbom Europske komisije.

Ovaj poziv je namijenjen pravnim osobama (trgovačka društva - koja spadaju u jedno od tri kategorije: mikro, mali i srednji poduzetnici) te fizičkim osobama s ozbiljnom namjerom osnivanja trgovačkog društva.

Prijave se zaprimaju do 2. rujna 2019. godine.

Detaljnije informacije o Programu i uvjetima sufinanciranja s cjelokupnom natječajnom dokumentacijom možete pronaći na web stranicama MGPO-a, HAMAG-BICRO-a i Ustanove INOVAcija koja je zadužena za pružanje podrške natjecateljima kroz postupak prijavljivanja i implementaciju projekata.

Za sva pitanja u vezi ovog poziva kontaktirajte nas putem e-maila: vedrana.kevric@inovacija-zadar.hr ili na 023 773 406.

Informativna radionica s ciljem predstavljanja Javnog Poziva programa PoC8 sve zainteresirane prijavitelje održat će se 31. svibnja 2019. u 11 sati u prostorima Coin Coworkinga Zadar (2. kat, Put Murvice 16, Zadar).